Introductie onderwerp
We vallen allemaal wel door de mand. Bijna niemand is weg te denken van YouTube. We weten wat we ermee kunnen, maar we weten niet wat je ermee kunt bereiken. Voor mijn minor Online Journey wil ik hierin de diepte in gaan. Ik heb altijd al een affiniteit met video gehad, maar ik weet totaal niet hoe ik bijvoorbeeld effectief iets kan gaan plaatsen. Daarom wil ik mij gaan verdiepen binnen YouTube. Hiervoor zal ik gebruik maken van videoreviews over producten. We kijken of lezen allemaal wel eens recensies voordat we tot aankoop gaan van een product. Door het bekijken of lezen van een recensie krijg je meer te weten over het product. Bij een recensie kan er gekeken worden naar twee aspecten. Een persoonlijke recensie en een gesponsord recensie.

Opdracht
Aanleiding voor dit plan van aanpak is om een overzicht te krijgen naar wat ik ga realiseren en waarom ik dit wil gaan realiseren. Tijdens deze module is het plan om mijn persoonlijke leiderschap in het vakgebied online communicatie te verbeteren. Zo bepaal ik met mijn (SLB) coach mijn profilering. Voor dit vak ga ik mijzelf richten op het maken van creatieve content. Ik ga mij de komende tijd bezighouden met maken van reviews. Deze reviews zijn niet tekstueel, maar door middel van video. Waarom ik dit als opdracht wil gaan doen heeft te maken omdat ik graag wil weten hoe de algoritme binnen YouTube werkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw video snel gezien zal gaan worden. Waar liggen de kansen en hoe dring je door om als relevant te worden gezien. We weten dat YouTube onderdeel is geworden van Google en dat de algoritme ook gebaseerd is op de zoek algoritme van Google. Ook wil ik mezelf ontwikkelen als online presentator. Door videoreviews te maken met als voertaal Engels, ga ik uit mijn comfort-zone en wil ik doormiddel van gemaakte videocontent ook kijken en testen wat gaat werken Ik wil dit plan realiseren door gebruik te maken van video reviews op gebied van technologie. Het is een breed plan, maar ik wil mijn specifiek richten op technologische producten als camera’s, playstation en videolampen etc. Tastbare producten in dit geval. En met als ultieme doel een rapport maken over hoe je binnen YouTube (google) kunt gezien kunt worden.

Realisatie


Wat ga ik doen en waarom?
Ik zou graag willen weten hoe de algoritme van YouTube werkt. Hiervoor zal ik dan op onderzoek moeten gaan. Ik wil namelijk weten hoe jouw video’s ervoor kan zorgen dat je gezien kan worden, zonder dat je hiervoor betaald. Wat heb je hiervoor nodig en wat moet je hiervoor gaan doen. Ik ga mij richten op het maken van content op YouTube. Ik zou graag meer te weten willen komen van hoe YouTube’s algoritme werkt. Denk hierbij aan juiste tags, tijdstip plaatsen en hoe je in een dichtbevolkt contentmarkt, gezien kan worden. Ik wil mij daarom met name richten op technologie. Zo wil ik video’s maken waar persoonlijke reviews worden gegeven van technologische producten. Denk hierbij aan elektronische producten als camera’s, laptops, soundbars etc. En wil ik tutorials geven over bepaalde software als Adobé en hardwaren als camera settings.

Mijn voertaal voor mijn video’s zullen in het Engels zijn. Reden hiervan is, is omdat ik graag een breed doelgroep wil trekken. Ik wil de gebruikers voorzien van relevante informatie over de betreffende gereviewde product.

Hoe ga ik te werk?
Ik zal eerst een kort onderzoek gaan doen naar YouTube. We weten wat het is, we weten wat je ermee kunt. Maar we weten niet hoe je effectief video’s kunt plaatsen op een bestaand vaarwater. Voor mijn eigen YouTube kanaal ga ik productreviews maken. Voordat ik het product ga reviewen, zal ik eerst het product moeten gaan gebruiken. Per product verschilt de duur van het gebruik, voordat er een review komt. Bijv. Een camera kan niet binnen één dag gebruik, meteen voorzien worden een review. Reden hiervan is omdat een je niet inhoudelijk, maar ook uiterlijke kenmerken van het product moet weten. Wat maakt de camera nou een tof product, wat zijn specificaties, hoe ga je ermee om. Zijn er nog tips en wat zijn nadelen hiervan. Ik zal daarom per product gaan kijken hoeveel tijd ik hierin zal nemen. Een lamp kan bijvoorbeeld binnen één dag al worden voorzien worden van een gebruikersreview, omdat de lamp maar één functie heeft. De reviews zullen openbaar komen te staan op mijn YouTube kanaal.

Ik ga voor elk review een afspeellijst maken met als rubrieknaam ‘’Cash or Trash’’. Daarnaast is het ook goed dat ik in de analytics van YouTube ga. Denk hierbij aan SEO van de juiste woordkeuzes in zinnen, tags en tijdstip van posten. Mijn doel is, is dat mijn video reviews als relevant worden gezien binnen YouTube’s algoritme Bij elk video zal ik gaan evalueren hoe de video heeft gedaan op basis van YouTube’s analytics.

Hoe ga mijn voortgang loggen?
 Ik vind het prettig om feedback te krijgen, daarom zal ik wekelijks een videolog bijhouden waarin ik vertel hoe het is gegaan, wat er is gemaakt en of er vanuit mijn perspectief verbeterpunten zijn. De vlogs zullen staan op de website www.moorreesentertainment.com . Hier zal dan duidelijk weergegeven worden wat mijn voortgangen zijn en de video’s die zijn gemaakt op een overzichtelijke manier. Waar komt mijn content te staan? De videocontent die ik zal plaatsen zal op mijn YouTube kanaal geplaatst worden.
Link: https://www.youtube.com/channel/UCWGLnsGg3nQFlJt0GwhTNNg